Paella de l’Horta

La cuina de l’Horta tracta sobre el menjar i les begudes típics de la cuina de l’Horta de València.

L’Horta és una comarca històrica que es troba en una situació privilegiada, entre la mar i l’Albufera de València, i disposada al voltant de la ciutat de València. Com el nom indica, és una zona de conreu molt productiu. Tot això aporta una rica varietat d’ingredients a la seva cuina tradicional: hortalisses de l’horta, cítrics de Puçol, arrossos i anguiles de l’Albufera, i peix i marisc de la mar. A més a més és una cruïlla natural entre l’interior i la costa.

La paella d’arròs és un guisat d’arròs, carn i verdures preparat en un una paella sobre un foc, sigui paeller o fogó. És originària de la marjal de l’Albufera de València, a la comarca natural de la Ribera del Xúquer, al sud de València. Es menja en qualsevol ocasió, especialment quan s’ajunten colles d’amics o famílies, dissabtes, diumenges o en festes tradicionals i és considerat el plat típic del País Valencià per excel·lència.